Съдът отказва да забрани продажбите на Samsung Galaxy Tab 10.1 в САЩ

    Apple е получил отказ на своето искане да бъдат забранени продажбите на Samsung Galaxy Tab 10.1 таблет в САЩ. Съдията Lucy Koh в Сан Хосе, Калифорния, е споделила, че няма юрисдикция да издаде предварително постановление, защото Американският апелативен съд няма правомощия за това в момента. Съдията е споделила, че Apple може да поднови своето искане пред съда, след като съдът във Вашингтон издаде своята присъда.

    През месец декември Lucy Koh отказа първоначалното искане на Apple, което беше част от по-голям спор за патенти за смартфони и таблети. Подновеното искане на Apple е базирано на решението на федералния съд, че вероятно ще спечели иска за нарушаване на патенти, свързани с Galaxy Tab 10.1.

    Апелативният съд реши на 14 май, че Apple може да продължи да преследва своите усилия да спре продажбите на таблета на Samsung, докато делото за нарушаване на патенти чака да бъде гледано. Апелативният съд не е съгласен с решението на Lucy Koh, че Apple не е успял да покаже, че вероятно ще спечели делото.

    Samsung сподели миналия месец, че подновеният иск на Apple за забрана е прибързан, защото те ще поискат повторно изслушване на решението на апелативния съд.

    Представители на Apple не са коментирали решението на съда.