Thor 4 Pro видео ревю. Самостоятелна бойна единица

В това видео ще Ви покажа един доста интересен продукт. Изпратен ми е отново от TomTop.com, за което им благодаря. Казвам се Николай Великов, а това е Thor 4 Pro умния часовник на Zeblaze.

Изключително интересна джаджа е този умен часовник. Още с първия си допир, харесах дизайна му… Метална рамка и огромен 1.6 инчов LTPS LCD дисплей. Аз харесвам тези, големите часовници… Предпочитам нещо с този размер пред Apple Watch например. Разбира се, уточнявам, че говоря за дизайн в момента, не за функционалност, особено когато умният часовник ще се свързва с iPhone в моя случай.

Харесва ми и разнообразието от циферблати в Thor 4 Pro. Има няколко предварително инсталирани, като можете да си свалите още много. Наистина много. Аз оставих този втория – различен е от всичко останало което съм виждал до момента и ми е интересен. Но отново – изборът може да е голям.

А сега ето и малко детайли…

Този, големият дисплей е много специален. Първо, Диаметърът е 46 мм, 1.6 инчов е, а резолюцията му е 320 на 320 пиксела. Второ има Gorilla Glass 3 защитно покритие, но третото и най-важно е, че той е с LTPS LCD матрица. Разбирайте, най-новото поколение LCD дисплеи, които са със супер готини цветове и забележете – изключително икономични на тема енергия. А това е важно за този тип джаджи – много важно…

В долния край на дисплея има така наречената “спукана гума”, което е често срещан елемент в дизайна на умните часовници. Има и такива с изцяло кръгъл дисплей, но те не са с толкова тънка рамка около дисплея (така, че на практика има място “да се скрие” спуканата гума)… Ако пък са с тънка рамка, то цената им е съвсем различна… Забележете колко е тънка рамката около дисплея на Thor 4 Pro. Това си е постижение.

Thor 4 Pro е с дебелина от 15мм. Това включва от върха на дисплея до най-издадената част долу при сензора за сърдечния ритъм. Корпусът е метален и има два бутона на дясната страна. Горният е за Power On/Off, а този долу – за Back. Големи са, удобни са за натискане и имат отчетлив ход. Между тях е камерата… Тя е 5MPx и снимките изглеждат чудно на този дисплей. Ако ги гледате на компютъра – естествено не очаквайте чудеса. Целта тук по-скоро е, да направите някоя снимка, която най-вероятно НЕ БИ трябвало да правите изобщо… Защото едва ли ще е със знанието на обекта на снимката например… Така или иначе, едва ли ще използвате тази камера много-много, но е добре че я има. Не пречи…

Тук долу са отворите за високоговорителя, а микрофонът е горе (от лявата страна). От вътрешната страна пък са сензорът за измерване на сърдечния ритъм и слотът за nanoSIM картата. Тук е важно да вметна, че Thor 4 Pro може да измери сърдечния Ви ритъм, но не го прави постоянно, както например Apple Watch или дори IT110 умния часовник, който Ви показах в предното видео. От друга страна, измерва сърдечния ритъм точно, като съдя за това, че показва същите стойности като тези от Apple Watch например.. Естествено, никога и под никакъв предлог не разчитайте само на данните от този тип джаджи – ако изпитате какъвто и да е дискомфорт, просто се консултирайте с доктор. Задължително!

Колкото до СИМ картата, интересното тук е, че се поддържат 2G, 3G и дори 4G LTE мрежи, което си е доста добре за такъв тип джаджа.

А ето тези пинчета, са за зареждане. Разбира се, захващането става с магнит, като не е най-силният такъв който съм срещал, но върши работа.

Колкото до верижката, тя също е интересна. Хибридна е – от вътрешната страна е гумирана, което е добре за да се справи с изпотяването на ръката, а от външната страна е кожена. За съжаление, не съм сигурен дали може да се сменя – по-скоро не виждам как, което би могло да се отчете като недостатък. Но – това е положението.

Какво става обаче, щом погледнете спецификациите на Thor 4 Pro? Ето ги…

 • Android 7.1.1 + Play Store
 • СИМ карта с поддръжка на 2G, 3G и 4G (LTE) мрежи
 • четириядрен MTK6739 чипсет (4х 1.25GHz)
 • 1GB RAM
 • 16GB вградена памет
 • 5MPx камера
 • 600 mAh батерия (пълното зареждане отнема около час и половина)
 • Bluetooth, GPS, WiFi (2.5Ghz + 5GHz

Очевидно, Thor 4 Pro не е обикновен умен часовник… Той на практика e самостоятелна бойна единица. Няма да е грешно, ако гледате на Thor 4 Pro, по-скоро като на телефон, който можете да носите на китката си, отколкото като на умен часовник. Работи напълно самостоятелно и забележете – и е най-функционален, когато има поставена СИМ карта, а не когато е свързан към смартфона с Bluetooth… Но, за това след малко…

Ето как работи интерфейса на Thor 4 Pro

 • С вдигане на ръката, Thor 4 Pro може да активира дисплея. Тази raise to wake функция е много полезна, но имайте предвид, че в случая с Thor 4 Pro, тя отнема между 2 и 3 секунди, което може да бъде доста досадно. Аз я изключих – така пестя батерия, а ако искам да видя часа – просто натискам Power бутона.
 • Със слайд от дясно на ляво, достигате до всички приложения или един вид това е App Draw-ра. Ето ги всички приложения. Тук ще се появяват и всички инсталирани от Вас приложения. Оттук, с още един слайд наляво, е бързият достъп до видовете фитнес активности. Смартфонът, пардон часовникът) използва вградения GPS, което означава максимална прецизност
 • с жест от ляво на дясно, докато сте някъде вътре из менюто, изпълнява Back . Разбира се, можете да използвате и директно хардуерния Back бутон
 • Слайд от горе на долу, извежда няколко екрана – екран с информация за батерията и активните свързаности, бързите връзки към BT, GPS, данни, яркост на екрана и други, екран с опция за почистване на паметта, музикален плеър и разбира се – информация за времето. На практика, повечето от ежедневните ви неща са тук.
 • Със слайд от долу на горе пък, са резултатите от текущите Ви фитнес активности. отново няколко екрана – екран с изминатите стъпки по дни, изминатите стъпки за деня, разстоянието в километри и изгорените калории
 • Със слайд от ляво на дясно са известията. Ако използвате СИМ карта и се впишете с Google и Facebook акаунтите си – тук съответно ще получавате мейлите и фейсбук известията си. Ако използвате Bluetooth връзка със смартфона – отново ще получавате известията, но тези от смартфона.

На практика, можете да използвате Thor 4 Pro по три начина.

I. Без СИМ карта и без да е свързан към смартфон

Първият начин е да използвате Thor 4 Pro без да е свързан към WiFi, без да е свързан към смартфона Ви през Bluetooth и без СИМ карта – няма да имате информация за известията, няма да имате данни за времето, няма да провеждате разговори през часовника. Но пък можете да виждате часа, да измервате сърдечния ритъм когато поискате и да правите всичките си фитнес упражнения без проблем. По време на тренировката, сърдечния ритъм се следи постоянно. Т.е, дори без да е свързан към нищо. За фитнес нещата – всичко е ОК. Батерията при подобно използвате около 2 денонощия. Поне при моите тестове със съвсем малко тренировка – само веднъж за около 30мин.

II. Без СИМ карта, но свързан със смартфон през Bluetooth

Вторият начин е да използвате Thor 4 Pro свързан към смартфона посредством Bluetooth. В този режим ще получавате известията от смартфона, но не можете да опреснявате информацията за времето например. За това се изисква или WiFi или 2G/3G/4G връзка. Няма да можете и да провеждате разговори. Животът на батерията с едно зареждане в този режим е около едно денонощие и половина.

III. Със СИМ карта и активирани данни

Третият и най-пълноценен начин да използвате Thor 4 Pro е със СИМ карта и активирани данни. В този режим, просто се логвате в Google акаунта си, получавате си известията, имате форкаст за времето и можете да провеждате разговори през часовника. Разбира се, препоръчително е да използвате Bluetooth слушалки, защото най-малкото ще чувате по-добре и няма да изглеждате странно докато говорите на ръката си. В този режим на работа, при мен, батерията на Thor 4 Pro издържа между 30 и 40 часа с едно зареждане. Вярно – говорих малко през часовника (може би по десетина минути на ден), но това все пак е впечатляващо постижение за умен часовник с такъв дисплей, пълна версия на Android и активна СИМ карта. В крайна сметка, докато тествах Thor 4 Pro, аз го използвах именно по този третия начин с активна СИМ карта.

Ами това е накратко Thor 4 Pro. Той е самостоятелна бойна единица. Най-функционален е със СИМ карта, но може да се използва и без СИМ карта. И разбира се – изглежда добре. А знаете, че дизайнът, често има решаващо значение при покупка… Понякога, на този принцип избираме и смартфона, и автомобила и гаджето си. А после – каквото времето покаже… Е, в случая с Thor 4 Pro – вече би трябвало да знаете, “какво ще покаже времето”… Една мистерия по-малко.

Линк към Thor 4 Pro в TomTop

В момента е на flash sale и струва 99.99 долара, така че ако ви харесва – можете да си го закупите. От мен, бъдете здрави и до скоро.