Тим Кук: Собствениците на iPhone ще могат да деактивират управлението на захранването

Преди около месец, Apple обясниха и се извиниха, за по-бавното представяне на по-старите си iPhone-и. Признаха, че забавянето е умишлено, но не за да накарат потребителите да си купят нови устройства, а за да предотвратят самоизключването при смартфоните със стари батерии.

В интервю за ABC News, Тим Кук (CEO на Apple) коментира, че собствениците на iPhone ще могат сами да проверяват състоянието на батерията в iPhone и дори да изключват “power management” функцията, която забавя смартфоните. Разбира се, изрично споменава, че това би могло да доведе до неочаквани рестарти на смартфона.

Тим Кук признава, че е трябвало да бъдат по-ясни и че мотивацията на компанията, е смартфонът винаги да е готов за работа, независимо дали става въпрос за снимка или важно обаждане.

Не пропускай:  iOS 13.5 е налична за iPhone. Включва две функции в пряка връзка с COVID-19

В момента се водят редица дела срещу Apple, точно заради проблема със забавянето на iPhone-ите с батерии в не-добро “здраве”. Дали, ъпдейтът който ще предостави на потребителите “право на избор” ще помогне на компанията в съда? Не е ясно…

Междувременно, вижте как можете да проверите дали батерията на Вашия iPhone е за смяна.