[update] Untethered Jailbreak за iPhone 4S & iPad 2 !

    Добри новини за всички притежатели на iPhone 4S и iPad 2. Дългоочакваният Jailbreak е тук!

    Може би си спомняте за информацията, която публикувахме преди броени дни относно Jailbreak на iOS 5.0.1 за iPhone 4S и iPad 2. Както споменахме и тогава, Jailbreak-ът на практика беше готов, но за да се вкара необходимата информация се използваше девелопърски акаунт и това беше пречка за публичното му разпространение.

    След тези уводни думи, ето Ви и същината.

    1. Трябва да имате iPhone 4S или iPad 2.
    Важна подробност
    iPhone 4S може да бъде с версия на софтуера 5.0 или 5.0.1.
    iPad 2 трябва задължително да бъде с версия на софтуера 5.0.1.

    2. Нуждаете се от GreenPois0n Absinthe v0.1.2-1. Линкът към въпросната версия е от сайта на разработчика. Към момента има създадена версия само за Mac компютри, но скоро се очакват и версии за Windows и Linux.

    Забележка:
    1. GreenPois0n Absenthe v0.1.2-1 работи на iPhone 4S с iOS 5.0 и iOS 5.0.1. Преди на предприемете каквото и да било, добре е да си направите backup.
    2. GreenPois0n Absenthe v0.1.2-1 работи на iPad 2 с iOS 5.0.1. В случай, че сте с по-стара версия на софтуера, трябва първо да ъпдейтнете до iOS 5.0.1. (добре е да направите въпросния ъпдейт, преди да излезе новата версия и от Apple да спрат сертификацията на iOS 5.0.1!)
    3. Възможно е от Apple скоро да пуснат ъпдейт до iOS 5.0.2 – НЕ ъпдейтвайте! Ако има такъв ъпдейт, той вероятно ще запушва дупката използвана на този untethered Jailbreak.
    4. Екипът на 359GSM.com, Ви предупреждава, че можете да повредите устройството си по време на тази процедура, както и да наруши гаранционните Ви условия. Екипът на 359GSM.com не носи отговорност за повредени смартфони! Правите това на Ваш собствен риск!

    update: Подробно описание как да направите Untethered Jailbreak на iPad 2 (iPhone 4S).
    Успех и честито на всички собственици на A5 продуктите на Apple