Ъпдейт до Gingerbread за Kyocera Echo включва NFC и WiFi поддръжка

    Kyocera Echo е доста интересно устройство. То е нещо като смартфон с два екрана. Двата екрана на устройството са с размер 3.5” и резолюция 480х800 пиксела. Те се сдвояват посредством специален механизъм и така се получава един по-голям екран с резолюция 800х960 пиксела и размер 4.7”. Това е доста интересно решение, но създава и някои проблеми на производителя. Уникалния дизайн на устройството води до доста малък брой приложения за него.

    Изглежда, че Kyocera Echo има NFC и WiFi чипове, които са били скрити от потребителите. Компанията пуска ъпдейт до Android 2.3.4 Gingerbread за Kyocera Echo. Ъпдейтът включва поддръжка на NFC и WiFi, ъпгрейд на виртуалната клавиатура Swype до версия 3.0, подобрено Download приложение, pinch-to-zoom опция в Browser приложението, Gallery, Maps и Sprint Navigation.

    На пръв поглед звучи доста странно това, че производителят е запазил в тайна NFC и WiFi възможностите на устройството. Но е възможно двата екрана да са създали доста проблеми при производството и компанията да е решила да пусне навреме своето устройство на пазара като се съсредоточи върху най-наложителните неща. А някои допълнителни опции (като поддръжка на NFC и WiFi) е оставила за по-късно. Собствениците на Kyocera Echo ще бъдат доста приятно изненадани от новите опции на своите устройства.