В Geekbench е забелязан Xiaomi Poco F1 Lite със Snapdragon 660 и 4GB RAM

Миналата година, Xiaomi разбуниха духовете с POCO подбранда си и направиха летящ старт с първия си Poco F1 смартфон. Съвсем накратко, гледайте на Poco F1, като смартфон от висок клас, с цена като на среден клас. Определено печеливша комбинация и само за около 3 месеца, компанията продаде 700 000 броя смартфона. Като за първо и никому неизвестно устройство – добра работа.

Сега, в Geekbench се е появил Poco F1 Lite. “Лайт” версия означава улекотена версия, често с дизайна на оригиналния модел, но с още по-ниска цена… Сещате ли се накъде отиват нещата?

Според информацията от Geekbench, Poco F1 Lite ще работи с 14nm Snapdragon 660 AIE чипсет на Qualcomm и 4GB RAM. Резултатите са 1341 точки и 4830 точки, съответно в single-core и multi-core тестовете (снимката горе). Що се отнася до софтуера – съвсем очаквано Poco F1 Lite ще работи с Android 9 Pie.

Не пропускай:  Mi 10. Проверка за силата на бранда

Малко преди появата на Poco F1 Lite, отново в Geekbench се е появил мистериозен смартфон на Xiaomi с кодово име “Uranus”. Uranus има същите характеристики и много подобни резултати при теста (1329 и 4821 точки в single-core и multi-core теста). Не е изключено, “Uranus” да е кодовото име на Poco F1 Lite.

Независимо дали Poco F1 Lite е  или не, той би трябвало скоро да се появи на пазара. Очакваме го. Вече знаем какво да очакваме като хардуер и представяне, интересно е каква ще бъде цената му…