В Geekbench се появи Nokia 8 с Android O

nokia-8-android-o

Август и септември се очертават като доста напрегнати месеци за мобилната индустрия. Очакваме редица флагмени като Galaxy Note 8, Nokia 8, iPhone 8 и LG V30. Очакваме също и официалния анонс на Google Pixel 2 и Google Pixel 2 XL с новия Android O. Не на последно място – на IFA 2017, компаниите ще покажат огромен брой смартфони от ниския, среден и висок клас.

Вече писахме, че HMD Global разпратиха покани за специално събитие на 16 август, на което най-вероятно ще представят новия Nokia 8. Предполагаше се, че Nokia 8 ще дебютира с Android 7.1.1 Nougat, но може да се окаже, че истината е друга…

Според Geekbench инструмента, Nokia 8 ще бъде с Android 8.0 версия на операционната система, чипсет на Qualcomm @1.9GHz и 4GB RAM.

Иначе казано, Nokia 8 може да е първият не-Google смартфон с новия Android O.

Разбира се, този тип тестове, лесно могат да бъдат манипулирани и Ви съветваме да приемете информацията с щипка недоверие. От друга страна, наличието на Android O в Nokia 8 е съвсем логично – HMD Global ще използват чист Android от Google и обещаха почти мигновени ъпдейти.