[PR] Viber 10 идва с нов дизайн, чат със скрити номера и групови гласови обаждания

Viber, една от водещите платформи за разговори в света, представи версия Viber 10 с изцяло нов дизайн, подобрено изживяване за потребителите и оптимизирани функционалности , които гарантират двойно по-бърза работа с приложението.

Новият подобрен дизайн разполага с:

  • Удобна навигация: Работата с приложението е по-приятна, благодарение на олекотения и изчистен интерфейс, който помага на потребителите да се ориентират по-лесно и да намират това, което търсят по-бързо.
  • Лесен достъп: Потребителите виждат всички индивидуални и групови чатове, Communities и чат ботове с любимото си съдържание в един основен списък.
  • Самостоятелен екран за обаждания: Хронологичен списък на обажданията, заедно с всички контакти и достъп до Viber Out кредитите си в актуализиран екран „Обаждания“ / ”Calls”.

Viber 10 идва и с две чисто нови функционалности, които го правят още по-удобно, интуитивно и сигурно приложение за комуникация.

  • Hidden-number Chats (чатовете със скрити номера): Във Viber Communities вече могат да си пишат потребители, които нямат запаметени телефонните си номера. Един потребител може лесно да изпрати съобщение на друг в рамките на Community, като натисне снимката му директно в чата или в списъка с последователи на това Community. Потребителят от другата страна може да реши да разкрие номера си, в случай, че иска, a в противен случай, номерът остава скрит. По този начин разговорите с нови и непознати членове на дадено Community, които искат да общуват директно помежду си, остават защитени.
  • Viber Group Calls (групови обаждания във Viber): Те позволяват на потребител да стартира групово обаждане с максимален брой от 5 участници в разговора или пък да инициира обаждане директно от групов чат между не повече от 5 потребители. В началото тази функционалност ще е достъпна само за гласови обаждания, а на следващ етап и за групови видео обаждания.

С новия си дизайн и подобрени функционалности Viber 10 затвърждава ангажимента към потребителите за 100% конфиденциалност, с цялостно криптиране от край до край, зададено по подразбиране за всички индивидуални и групови чатове и обаждания.

„Новата версия Viber 10 идва след множество тестове и анализ, като целта е комуникацията да стане по-интуитивна и лесна за хората, които използват Viber по света“, сподели Джамел Агауа, глобален изпълнителен директор на Viber. “Във Viber се водим от мисията да направим продукта по-бърз, достъпен и сигурен. Новият Viber 10 позволява на хората да се свързват по-лесно, като едновременно с това гарантира конфиденциалност и защита на потребителските им данни. Надяваме се, че нашите потребители ще се насладят на промените, както го правим ние – това е изцяло нов Viber!”

Viber 10 ще стане достъпен за потребителите по света поетапно в следващите няколко дни, в App Store и Google Play Store.