Приложения за видео чат и Facebook за BlackBerry PlayBook ще излязат този месец

    Малко преди BlackBerry World, RIM обяви някои от нещата, които ще покаже по време на конференцията. Наскоро излезлия на пазара таблет на компанията BlackBerry PlayBook ще получи някои важни приложения от RIM – видео чат и Facebook. Без приложение за провеждане на видео разговори, камерата в предната част на устройството е непотребна. Facebook приложението също ще бъде много полезно и използвано от голяма част от потребителите.

    Приложението Facebook ще даде възможност на потребителите да виждат и да добавят приятели, да споделят и гледат клипчета и снимки, да използват Facebook chat, да разглеждат новите постове, да ги харесват и коментират. Знаем, че приложението ще излезе този месец, като компанията не е дала по-точна дата, на която да го очакваме. RIM ще покаже приложението по време на BlackBerry World.

    За приложението, позволяващо провеждането на видео разговори, имаме по-малко информация. RIM е положил доста усилия да не позволи на никой да го види работещо. Разговорите ще се провеждат чрез Wi-Fi. Първоначално ще можете да разговаряте само с потребители на PlayBook таблет. На екрана на таблета ще виждате входящите нотификации при получаване на позвъняване. Можете да промените статуса си на “Do Not Disturb”. Докато провеждате разговор, можете да превключвате между двете камери и да заглушавате звука, ако искате да приемете друг разговор. Контактите са организирани в списък, но не е ясно дали са свързани с адресната книга на смартфона. Очакваме излизането на приложението в App World съвсем скоро. Приложението ще бъде включено и в софтуерен ъпдейт за PlayBook.

    Източник: www.intomobile.com