[Видео] LG Optimus G

    В YouTube се появиха видеа, представящи следващия флагмен на LG – Optimus G. Все още не е напълно сигурно дали LG Optimus G ще се продава със Snapdragon S4 pro процесор. Не е сигурно и в кои държави телефонът ще има 13MP камера. Има голяма вероятност на някои пазари да се предлага вариант с 8MP камера. Интегрираният сензорен екран (с цел намаляване дебелината на устройството) с 320dpi и резолюция 1920х720 пиксела, 12-ядреният NVIDIA графичен процесор, 2100 mAh батерия са само някои от характеристиките, които ще видим в телефона, когато излезе на пазара. Размерите му са 132.4 x 68.1 x 8.9 мм.

    QSlide е функционалност, позволяваща да използвате едновременно две приложения. QSlide не е част от стандартното Google Experience, което означава, че е възможно то да не е предварително инсталирано на устройството.

    Optimus G е първото устройство в света с напълно интегрирано стъклено Touch покритие (G2 Touch Hybrid). При него се използва един тънък стъклен слой, в който са интегрирани сензори за допир. При докосване на екрана, потребителят има усещането, че докосва директно обекта от екрана, а не стъклото.

    Optimus G LG Display и LG Innotek заедно са създали True HP IPS+ (4.7“) екран, който е ярък и в същото време с ниска консумация на енергия.

    Optimus G използва четириядрения Snapdragon S4 Pro (APQ8064) процесор, който има четири ядра, работещи с честота 1.5 GHz. Използвана е технологията aSMP (asynchronous Symmetric Multiprocessing). Става въпрос за технология, при която всичките ядра работят независимо. По този начин се намалява консумацията на енергия.

    Optimus G е с 2100mAh литий-полимерна батерия. Телефонът има 13MP камера, която прави снимки с много високо качество.
    В приложените видеа можете да видите повече информация за телефона. Второто видео е hands-on представяне на телефона.