Видео рендър на iPhone 9 / iPhone SE 2

OnLeaks, доказал се с достоверната си информация за мобилни устройства, разкри дизайна на iPhone 9. Всъщност, именно липсващия до момента iPhone 9 (от iPhone 8 скочихме на iPhone X), се предполага че ще е коментираният надълго и нашироко напоследък iPhone SE 2, който трябва да дебютира тази пролет.

Важен момент в дизайна на iPhone 9 / iPhone SE 2 е гърбът му от матирано стъкло, точно както е при новите iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max. И разположението на логото на Apple е като при тях – в средата на стъкления гръб.

Всичко останало на тема дизайн, потвърждава слуховете до момента. iPhone 9 / iPhone SE 2 ще има дизайн, почти идентичен с този на iPhone 8. Представете си iPhone 8, но с новия и супер бърз A13 чипсет и разбира се – без 3D Touch. Разбира се, няма да има и Face ID технология, а защитата на смартфона ще се осигурява от вграден в Home бутона Touch ID сензор за пръстови отпечатъци.

Не пропускай:  Китай може да се обърне срещу Apple и Qualcomm в защита на Huawei

Очаква се, iPhone 9 / iPhone SE 2 да стартира на цена от 399 долара в САЩ (толкова струваше iPhone SE при първата си поява).

Преди време, Минг-Чи Куо също коментира, че iPhone 9 / iPhone SE 2 ще има дизайн като на iPhone 8. Освен това обаче, той каза, че ще има и iPhone SE 2 Plus. Въпросният “Plus” модел ще бъде по-голям (вероятно 5.5 или 6.1 инча) и няма да има Home бутон и Face ID. Вместо това ще има вграден в Power бутона сензор за пръстови отпечатъци.