[Видео] Таблетът на Vizio

    Информация за таблет от Vizio се появи още по време на CES. Колегите от thisismynext.com са имали възможност да разгледат 8-инчовия Android 2.3 таблет и са направили кратко клипче. Таблетът ще излезе на пазара през месец юли и ще се предлага на цена от 349 долара.

    Мнението на колегите от thisismynext.com за таблета на Vizio: Изглежда доста добре, малко е тежичък (производителят не е дал информация за точното тегло на устройството), но гумирания гръб го прави да се усеща доста приятно в ръката. Има mini USB порт, 3.5 mm аудио жак и три говорителя. Говорителите са доста силни. Екранът е с резолюция 1024х768 пиксела, той е невероятно лъскав. Ъгълът, под който се вижда показаното на екрана, не е впечатлил колегите от thisismynext.com. Екранът е реагирал добре, но в определени ситуации софтуерът е бил бавен.

    Таблетът на Vizio има 1GHz едно ядрен процесор (няма по-конкретна информация за спецификациите му), операционната система е Android Gingerbread. Vizio твърди, че ще бъде ъпгрейдната до Honeycomb след излизането му на пазара. Устройството се е затруднило с VIA Plus app интерфейса, което прави бъдещия ъпдейт леко съмнителен. Интерфейсът е много изчистен и насочен към приложенията. На видеото можете да видите, че има app tray и няколко shortcut-а в долната част на екрана. Има достъп до Market. Google услугите са предварително инсталирани. Таблетът може да бъде използван като дистанционно управление за всеки Vizio телевизор. На клипчето е показано приложението, което превръща таблета в дистанционно. Компанията работи към добавянето на допълнителни възможности към таблета като възможност да стриймва към Vizio TV.

    Можем да предположим, че Vizio ще се опитва да продава таблета заедно със своите телевизори. Въпреки това, таблет с цена 349 долара трудно ще конкурира таблети, като ASUS Transformer, който се предлага за 399$, е доста по-мощен и има компоненти от по-висок клас.
    И нещо странично за Vizio. Освен таблет, компанията подготвя и VIA смартфон. Според Vizio, производството на телефон е доста трудно. Ние бихме казали, че доста компании се справят повече или по-малко успешно с тази трудна задача.

    Източник: thisismynext.com