VIVACOM отчита 17% ръст в приходите от мобилни услуги за първото тримесечие на 2011

    VIVACOM публикува финансови резултати за първото тримесечие на годината. Компанията отчита 17% ръст в приходите спрямо същия период през 2010 г. Увеличението на пазарния дял е във всички сегменти на мобилния бизнес и се дължи отчасти на политиката на VIVACOM. Компанията е единственият мобилен оператор, който премахна клаузата за автоматично подновяване на договорите, както за новите, така и за старите си клиенти. VIVACOM осигури 3G покритие за 94% от населението на България. За една година ръстът на броя на абонатите на компанията е 37%. Потребителите на мобилни услуги за пренос на данни на компанията са се увеличи със 106% спрямо предишната година.

    Компанията предлага и цифрова телевизия – VIVACOM TV. Само за девет месеца VIVACOM се превърна във втория най-голям доставчик на сателитна телевизия в страната и вече има над 50 000 абоната.

    Операторът продължава да се нарежда на второ място в страната по приходи и клиенти, като приходите от мобилни разговори продължават да нарастват. Тенденцията към нарастване на приходите от мобилни услуги, които в голяма степен да компенсират спада в трафика на фиксираните телефони, остава в сила и през първото тримесечие на 2011 г., което води до намаление на общите приходи на телекома само с 3% (с изключване на приходите от радио и телевизионно излъчване) за тримесечието спрямо същия период на миналата година.
    Финансовото положение на компанията е стабилно с наличност по банкови сметки и банкови депозити в размер на 132 млн. лв. за първото тримесечие на годината, което е с 15% увеличение на годишна база.