[Press Release] 3G мрежата на VIVACOM вече със скорост от 21 Mbps за 78% от населението

    ЗG мрежата на VIVACOM увеличи с 50% максималните скорости за сваляне на данни и вече осигурява бързина от 21 Mbps за 78% от населението на България. Досега мрежата поддържаше възможности от 14 Mbps за сваляне и 5.74 Mbps за качване на данни.

    Новите по-високи скорости ще позволят осезаемо по-бързо получаване на данни директно на крайното устройство на клиента и ще са особено полезни при изпращане и получаване на големи файлове в движение, както и за потребители, които искат да гледат видео във висока резолюция през мобилните си устройства. Те ще са достъпни за всички клиенти, които използват тарифните планове за пренос на данни Traffic Unlimited M, L и XL, както и пакетите с неограничени мобилен Интернет +Data Unlimited M, L и XL с техните гласови SIM карти.

    В момента 3G мрежата на телекома покрива 98,71% от населението и 92,08% от територията на страната. Според последните финансови резултати на компанията за шестмесечието, клиентите на мобилните услуги на VIVACOM нарастват с 22% на годишна база, като най-сериозно остава увеличението на потребителите на мобилния трафик на данни, които за първите шест месеца на 2012 г. са близо 150% повече спрямо първото полугодие на миналата година.