VIVACOM и AIESEC дават шанс на студенти да започнат стаж във VIVACOM

    Инициативата „Бизнесът в действие: Техническото предизвикателство”, разработена от най-голямата студентска организация в света AIESEC в сътрудничество с VIVACOM, ще проверява практическите умения на младежите от 15 до 17 април. Тя ще им даде шанс за стаж и работа във VIVACOM при правилно решаване на реален казус. Програмата се провежда в Технически университет – София.

    Отличилите се ще могат да постъпят на стаж във VIVACOM и след няколкомесечно обучение, и при добро представяне ще имат възможността да останат на постоянна работа. „Бизнесът в действие: Техническото предизвикателство” е част от инициативите, които допълват възможностите за стаж във VIVACOM. За осма поредна година телекомуникационната компания организира мащабна стажантска програма в България. През 2011 г. операторът откри 77 стажантски места, за които вече се набират документи.

    AIESEC, най-голямата студентска организация в света, организира събитието „Бизнесът в действие”, фокусирано в две области: Корпоративна социална отговорност и Техническо предизвикателство. Инициативата се провежда за четвърта поредна година и има за цел да срещне работодатели и студенти, удовлетворявайки нуждата на първите от квалифицирани и мотивирани млади специалисти, в които да инвестират, а на самите студенти да намерят своето място за реализация в желаната професионална сфера. Успешното провеждане на проекта доведе до създаването на „Бизнесът в действие: Техническото предизвикателство”, ориентиран изключително към кадри, изучаващи технически специалности. Тази година инициативата е насочена предимно към областта на информационните технологии.