[PR] Включете звука: Mastercard представя звуково лого

Mastercard представя за първи път звукова идентификация – цялостна звукова система, която задава ново темпо в развитието на бранда. Koгато потребителите на Mastercard в цял свят общуват или използват марката във физическа, дигитална или гласова среда, до тях ще достига ясна, запомняща се мелодия и така брандът ще бъде разпознаван интутивно и с лекота. Новините за гласова идентификация идват бързо след скорошната промяна в логото на компанията и са част от цялостната трансформация на бранда.

Лого от ново поколение за новите поколения

Mastercard представи звуковото си лого на 61-вите награди GRAMMY с изпълнение на номинираната за награда Камила Кабейо. За разработването на мелодията Mastercard работи още с новатори, като Mike Shinoda от Linkin Park, артисти и международни агенции, които се превръщат в посланици на музикалната идентификация на бранда.

„Звукът дава сила от ново измерение за разпознаваемостта на нашия бранд и е основен компонент, с който хората ще асоциират Mastercard днес и занапред“, обяви Раджа Раджаманнар, директор маркетинг и комуникации, Mastercard. „Целихме да създадем отличаваща се, автентична мелодия на Mastercard, която да звучи добре навсякъде и във всички музикални жанрове. Вярваме, че нашата мелодична запазена марка ще укрепи присъствието ни и ще се превърне в естествена част от световния звуков ефир.

Дигитален бранд за дигиталния потребител

С тази мелодия компанията поставя основата на звуковата си система, която скоро ще се развие в няколко посоки – от музикални партитури, звукови подписи и тонове на звънене, до възпроизвеждане на музика и звуков сигнал при направена покупка.

Очаква се до 2022 година гласовото пазаруване да достигне до 40 млрд. долара. Аудио идентичността не само ще свързва марките с техните потребители на ново ниво, тя ще е инструмент, който им позволява да пазаруват, живеят и плащат по-лесно във все по-дигитализирания и мобилен свят.

„Аудиото кара хората да чувстват и това е могъща медия за марките.“, казва Matt Lieber, съосновател и президент на Gimlet „С бума на подкастовете, стрийминга на музика и интелигентните аудио колони, аудио стратегиите на компаниите вече са задължителни, не могат да останат повече в сферата на „екстрите“. Звуковата разпознаваемост – аудио сигналът на един бранд – вече е толкова важен, колкото и визуалната идентификация с лого”

Как ще звучи използването на Mastercard, можете да видите тук: