Все пак, “излъгаха” Face ID на iPhone X с маска

iPhone X получи изключително топло посрещане сред феновете на компанията. Дългоочакваната промяна в дизайна, очевидно си е струвала и Apple не сварват с доставките на модела. Един от ключовите моменти в новия iPhone X е неговата Face ID технология за разпознаване на лица, като за целта се използва новата TrueDepth камера. Според Apple, сигурността на Face ID е 1 : 1 000 000, което в пъти надвишава сигурността в Touch ID (сензорът за пръстовите им отпечатъци).

Виждали сме видеа, на които Face ID в iPhone X, може да се заблуди от близнаци. Факт е, че Face ID работи доста прецизно и дори тогава, опитите не винаги успяват.

Сега, в мрежата се появи видео, в което Face ID технологията на Apple, може да бъде излъгана с маска. Коментира се, че производството на самата маска не е скъпо – 3D принтната, а носът е направен от художник. Общата цена е около 150 долара. Вижте видеото по-горе..

Не пропускай:  iPhone XS Max Dual SIM видео ревю. Огромен S-ъпгрейд на iPhone X

При представянето на iPhone X, Apple разясняваха идеята и начина на работа на Face ID. Един от важните моменти там е, че AI (изкуствен интелект) събира и улавя все повече данни с течение на времето, което е важно защото потребителите променят лицата си с времето. Във видеото се показва само един опит за отключване с маска и той е успешен. Не става ясно, дали методът ще сработи при повече опити…

Като цяло обаче, малко вероятно е да съществува понятието “абсолютна сигурност”. С други думи, не пазете чувствителна информация на смартфона си (какъвто и да е той).