Нова социална мрежа ще се бори за вниманието на българския потребител

    Нов сайт за социално общуване смята да се състезава за вниманието на българския потребител. Името на услугата е Webclub.bg. Идеята и реализацията на новата социална мрежа са изцяло български. Това повдига въпроса дали Webclub.bg ще съумее да се пребори за дял от пазара на социалните медии, които в момента бележат бум. Българите, регистрирани във Facebook, са близо 2 млн, а Google+ успя да привлече вниманието на интернет потребителите в нашата страна още през първите 2-3 седмици след стартирането си. Картината на конкуренцията в този сегмент се допълва и от многото български проекти, копия на съществуващи западни платформи, които никнат един след друг. Webclub.bg залага на авторска идея. Според създателите на сайта, той дори е първата истинска социална медия и на практика не се конкурира с Facebook и други социални медии, а създава нова ниша в пазара.
    Сред част от нововъведенията, които ще предлага Webclub.bg, са нов начин на отнасяне на съдържанието, различна нотификационна система, възможност потребителите да общуват не само с приятели и познати, но и в клубове по интереси, където те ще могат да споделят знанията си в определена област. Организацията на съдържанието е интересна и удобна, като потребителите могат да се информират от общи части в сайта. Съдържанието в тези общи части се създава от самите потребители и създадените от тях клубове. Така и бизнесът, и организациите могат да достигат до публиките си по нов начин – не просто чрез реклама, а чрез подходящо съдържание.
    Първоначалният достъп до Webclub.bg ще става с парола, която ще знаят само избрани потребители. Очаква се скоро да бъде обявен и официалният старт на Webclub.bg.