Windows Phone 7 ще задмине iOS като мобилна платформа №2 до 2015 година

    С излизането на Windows Phone 7 бяхме очаровани от операционната система и още тогава предрекохме невероятен успех. Бяхме сигурни, че от Microsoft са в правилната посока и са постигнали страхотни резултати с новата си операционна система. Изглежда, че нещата се движат точно в тази посока.
    Според IDC, Windows Phone 7 ще се нареди на второ място като мобилна платформа, след Android, задминавайки iOS по пазарен дял. За да стане по-пълна картинката от IDC прогнозират и лек спад в пазарният дял на BlackBerry. За Symbian няма да коментираме, до тогава вероятно ще е изчезнала от телефоните ни…
    В доклада се твърди, че с развитието и разнообразяването на пазара на смартфони, пазарният дял на iOS ще спадне 18.2% до 16.9% през 2015 година. В същото време Android ще продължи да расте от 38.9% през 2011-та до 43.8% през 2015 година.
    Изненадата в случая е, че Windows Phone 7 скачат от сегашните си 3.8% пазарен дял, до невероятните 20.3% за срок от четири години. Това е наистина впечатляващо.
    IDC смятат, че причина за този невероятен ръст от една страна ще бъде пускането на WP7 с кодово име Mango. Имайки предвид това, което се очаква да включва въпросния ъпдейт, не е изключено да е точно така.. Mango си е попадение както и да го подледнем, а Nokia с Mango си е направо заплаха както за iOS, така и за Android.