Неведнъж сме коментирали, че XDA са една страхотно общност от програмисти, потребители и ентусиасти на Android. Те комуникират помежду си, събират и обменят идеи и всичко това, доведе до…

XDA Pro1-X смартфон

Да, XDA направиха смартфон. И ако дизайнът и името му Ви звучат някак познати, това е така защото смартфонът всъщност е колаборация между XDA и Fxtec, като последните са създатели на Pro1 смартфона, на който е базиран XDA Pro1-X.

Съвсем разбираемо за XDA обществото – акцентите са върху пълен контрол над данните Ви, личните Ви данни и софтуера.

От XDA твърдят, че са направили някои доработки, като увеличаване на RAM паметта и вградената памет, но като цяло – смартфоните са си идентични. Разбира се, налична е и физическата QWERTY клавиатура от оригиналния Fxtec Pro 1.

Виж още:  Открити са нови, 21 приложения със зловреден софтуер в Play Store. Деинсталирайте ги.

XDA Pro1-X работи със Snapdragon 835 чипсет, има 8GB RAM и 256GB вградена памет. Налице са сензор за пръстови отпечатъци, самостоятелен бутон за камерата, USB-C порт и HDMI изход. На тема камери – 12MPx и 5MPx сензори на гърба и 8MPx селфи камера.

XDA Pro1-X ще работи с LineageOS (на практика наследник на CyanogenMod), но ще има и версия с Ubuntu Touch OS и за тези, които желаят – с обикновен Android.

Любопитен момент

XDA Pro1-X във версия с Ubuntu Touch OS, ще може да се свърже към монитор чрез HDMI-out, като по този начин ще предостави на потребителите пълно десктоп изживяване.Към момента, XDA Pro1-X може да бъде предварително заявен в Indiegogo платформата за групово пазаруване, на цена от 679 щатски долара, което е с 24% по-ниско от стандартната цена от 899 долара. Таргетът от 75 000 щатски долара вече е надминат с около 250%.

Виж още:  Открити са нови, 21 приложения със зловреден софтуер в Play Store. Деинсталирайте ги.