Xiaomi добавят възможност за измерване на сърдечния ритъм в смартфоните си

През месец юли, миналата година, Xiaomi представиха новото Mi Health приложение за проследяване на здравето на потребителите. В началото, Mi Health беше доста опростено и включваше няколко функции – засичане броя на стъпките, наблюдение на съня и проследяване на менструалния цикъл за дамите. Сега, с MIUI 12, Xiaomi добавят доразвиват някои функции – още по-точен брояч на стъпките и по-точно проследяване на съня.

По-важното обаче е, че са добавили и възможност за измерване на сърдечния ритъм. Използва се стандартен метод – през камерата.

За да се стартира измерването на сърдечния ритъм, трябва да се отвори раздел “Pulse” в Mi Health приложението. След това, трябва да се кликне на бутона в долния десен ъгъл. На следващия екран, потребителят трябва да сложи пръста си върху камера сензора, така че да покрие напълно камерата и светкавицата. В този момент, приложението започва да измерва пулса, като процедурата продължава, докато скалата достигне до 100%.

Не пропускай:  Redmi Note 10 ще бъде ребрандиран Poco X3 с 5G?

След успешното измерване на сърдечния ритъм, потребителят задава състоянието в което е измерил пулса си – General Condition (общо състояние), Resting-State (покой) или After Exercise (след упражнение). Впоследствие, протоколът от теста ще включва сърдечната честота и извод дали пулсът е бавен, нормален или бърз.

Новата функция за измерване на сърдечния ритъм е добавена във версия 2.7.4 на Mi Health приложението. Актуализацията би трябвало всеки момент, да се появи на смартфоните с MIUI 12 на Xiaomi.

Имайте предвид, че всичко написано по-горе е възможно и без Mi Health приложението. Просто трябва да бъде инсталирано допълнително приложение. Добрата новина е, че тепърва – потребителите на Xiaomi смартфони, ще имат опция за измерване на сърдечния ритъм без да се налага да инсталират външни приложения.