Xiaomi Mi Mix Fold ще бъде тестван на живо за разгъване/сгъване

Сгъваемите смартфони са сравнително нова ниша в мобилния свят. Лидер без съмнение са Samsung, но не са единствените които предлагат и ще предлагат подобни устройства. Xiaomi например, съвсем наскоро обявига официално своя Mi Mix Fold, който изненадващо много (или не толкова изненадващо) наподобява на успешния Samsung Galaxy Fold.

Любопитното в случая е, че Xiaomi Mi Mix Fold ще бъде тества на живо, как се сгъва и разгъва. Естествено, тестът ще бъде проведен онлайн и със специална роботизирана станция, която непрекъснато ще сгъва и разгъва Mi Mix Fold на всеки 1.6 секунди, 24 часа и в продължение на 7 дни. Целта на теста разбира се е, да се потвърди надеждността и издръжливостта на сгъвамия смартфон на китайците.

Виж още:  [PR] Xiaomi стартира фотографското предизвикателство – наградите ShotByMi 2021

Едно можем да коментираме. Ето това е смелостта и самочувствие. Браво на Xiaomi. Доста добра реклама и то на живо.

Xiaomi декларират, че дизайна на Mi Mix Fold е направен така, че да гарантира поне 10 години експлоатация или 1 милион цикли на разгъване/сгъване. В реалния живот това означава средно 100 разгъвания/сгъвания дневно -> 365 000 разгъвания/сгъвания за 10 години…

Всъщност, елементарна сметка показва, че именно това ще покажат на живо и Xiaomi. Ако 1 цикъл на разгъване/сгъване по време на теста се изпълнява за 1.6 секунди и в продължение на 7 дни – то изчисленията показват следното:

  • 7 дни = 7х24 часа = 7х24х60 минути = 7х24х60х60 секунди = 604 800 секунди
  • 604 800 / 1.6 = 378 000 цикъла на разгъване/сгъване
Виж още:  [PR] Теленор предлага великденска селекция смартфони с до 200 лв. отстъпка

Очакваме теста с нетърпение!