[слух] Xiaomi работят по свой собствен Note Edge фаблет

  Когато чуете “Note”, вероятно първото за което се сещате е Samsung Galaxy Note серията на корейците и това напълно нормално. Samsung си извоюваха правото, да са символ на фаблет серията от устройства, Note най-често се свързва именно с нея, а ако към Note добавите и Edge – просто няма грам съмнение, че става въпрос за Galaxy Note Edge фаблетите на Samsung и извит дисплей. Скоро обаче, това може да се промени…

  Xiaomi, които са достатъчно популярни вече и в България, също имат Note серия от смартфони/фаблети. Оказва се, че според нов слух, китайците работят по три нови Note устройства – стандартен модел, модел от висок клас и премиум модел с извит Edge дисплей (също като Galaxy Note Edge на Samsung).

  Виж още:  80W безжично зареждане от Xiaomi, зарежда изцяло 4000 mAh батерия за по-малко от 20 минути

  Xiaomi Mi Note 2 “Standard” ще има една камера на гърба, HiFi аудио чип и “стандартно бързо зареждане”. Според предишни слухове, ще има 5.7 инчов дисплей с FHD резолюция и цели 6GB RAM.

  Xiaomi Mi Note 2 “High” или премиум версията, ще има две камери на гърба, HiFi аудио чип и “супер бързо зареждане”. GizmoChina докладват, че тази версия също ще има 5.7 инчов дисплей с FHD резолюция и 6GB RAM.

  Xiaomi Mi Note 2 “Premium” версията ще има две камери на гърба, HiFi аудио чип, супер бързи зареждане, отново 5.7 инчов диплей с FHD резолюция, но дисплеят тук ще е извит. Разбира се – отново ще има 6GB RAM.

  Виж още:  Apple и Xiaomi доминират в списъка с най-популярните смартфони за H1 2020

  Слуховете за Note фаблет от Xiaomi звучат доста интересно и наистина са… Благодарение на огромното производство на AMOLED дисплеи, цените на Samsung стават все по-достъпни и на пазара вече има смартфони с такива панели – например BlackBerry Priv и Viva Xplay 5. Добрата новина за потребителите е, че смартфоните на Xiaomi винаги са доста евтини и ако предпочитате смартфон или фаблет с извит AMOLED дисплей, вероятно съвсем скоро ще можете да разчитате на Xiaomi Mi Note 2 Edge.