Xiaomi Mi Smart Sensor Set. Умна аларма и добро начало за умен дом

Xiaomi предлагат богата екосистема от “умни” решения за дома. Компанията основно залага на WiFi и Zigbee протоколите за комуникация между устройствата си. В първия случай, това означава директна връзка на умния уред с домашната Ви WiFi мрежа, а във втория – посредством Hub (Gateway).

Xiaomi Mi Smart Sensor Set представлява точно това – умна аларма и едно добро начало за умния Ви дом.

В комплекта има:

  • Hub (Gateway) – zigbee протокол
  • 2х датчик за движение
  • 2х датчик за врата/прозорец
  • 1х Mi Wireless Switch бутон

Можете да използвате Mi Smart Sensor Set като аларма, а благодарение на Hub-а и Mi Home приложението за смартфона – можете да добавите допълнителни wifi или zigbee умни устройства. Всички те, могат да участват в различни автоматизации на дома, които ще улеснят живота Ви. На видеото по-горе, можете да видите част от възможните сцанарии.

Hub (Gateway)

Hub (Gateway) е сърцето на Mi Smart Sensor Set. Включва се към електрическата мрежа и към WiFi рутера Ви. Има светодиоден RGB пръстен, като Вие избирате дали да свети и в какъв цвят. Има и вграден високоговорител, който излъчва звуков сигнал прии аларма. Поддръжката на zigbee позволява свързането на различни “child” устройства зад него – в случая това са датчиците за движение, врата и Mi Switch бутона.

Датчици (сензори)

Датчиците за движение и за врата/прозорец използват батерии, като типът батерия е изписан на дъното на самия датчик. Mi Smart Sensor Set комплекта, всички датчици идват с батерии. Според нашите тестове, батериите ще издържат поне 2 години (ние използваме тези датчици през последните 2 години). Прикрепването на датчиците към врата, прозорец и други, става чрез двойно залепящо, което означава наистина много лесен монтаж.

Mi Wireless Switch

Mi Wireless Switch бутонът изпълнява 3 функции:

  • натискане
  • двойно натискане
  • натискане със задържане

Разбира се, Mi Wireless Switch може да участва за стартиране на различни дейстия или цели сцени. Улеснение е, защото просто се натиска бутон за активация/деактивация, вместо да се отключва смартфона, да се стартира Mi Home приложението и други.

Умният дом е широко обсъждан през последните няколко години и получава все по-голямо внимание от страна на потребителите.

Благодарим на Citytel.bg, че ни предоставиха Mi Smart Sensor Set за това видео.