Xiaomi официално представиха Mi 8, Mi 8 SE и Mi 8 Explorer Edition

След месеци в слухове и лийкове, Xiaomi най-после представиха Mi 8, Mi 8 Explorer Edition и Mi 8 SE. И да, има от какво да се впечатлим…

Xiaomi Mi 8

Xiaomi Mi 8 има 6.21 инчов AMOLED дисплей със съотношение на страните 18.7:9 и 2248 х 1080 пиксела резолюция. Разбира се, има прорез в горната част на дисплея, но също както при Huawei P20 Pro например, той може да се скрие (софтуерно).

Xiaomi Mi 8 работи със Snapdragon 845 чипсета на Qualcomm и има две камери на гърба със съответно F/1.8 и F/2.4 бленди. Добавен е изкуствен интелект (AI) и четириосна стабилизация при снимане.

Xiaomi се хвалят, че новият Mi 8 “отнася” 105 точки в DXoMark, побеждавайки iPhone X и Mi Mix 2S с техните 101 точки при снимките. В общата класация, Xiaomi Mi 8 прави 99 точки, което е с две точки над iPhone X и Mi Mix 2S.

Вероятно вдъхновени от Google и техните Pixel 2 и Pixel 2 XL, Xiaomi добавят портретен режим на снимане с ефектно боке и при предната 20MPx камера (само една е).

Друг повод за гордост на Xiaomi е, че новият Mi 8 е изключително бърз. Смартфонът прави общо 301 472 точки в AnTuTu теста, което наистина е впечатляващ резултат.

MIUI 10

За да бъде всички идеално обаче, зад прекрасния хардуер трябва да има и прекрасно потребителско изживяване. За целта, Xiaomi анонсираха и новия MIUI 10 потребителски интерфейс. Акцент в MIUI 10 е… AI или изкуственият интелект.

Xiaomi наричат MIUI 10 – “най-доброто изживяване на цял екран”. Менюто за мултитаскинг е преработено – вече се скролира вертикално и е визуализирано в две колони, за да се възползват потребителите от по-високия екран. Добавена е и опция за тапване и задържане върху някоя от “картите”, за да видите всички възможни опции.

Не пропускай:  Xiaomi ще си партнират с MediaTek за къстъм чипсети за смартфони?

MIUI 10 поддържа и управление на смартфона с гласови команди, а акцентът към AI (също както при EMUI 8 на Huawei), позволява на софтуера “да предвиди” следващото Ви движение и да вземе необходимите мерки за максимално добро потребителско изживяване.

Цената на Xiaomi Mi 8 стартира от 2699 юана (около 420 долара) в Китай за версията с 6GB RAM и 64GB вградена памет. Ще има и версии със 128GB и 256GB вградена памет.

Xiaomi Mi 8 Explorer Edition

Гледайте на Xiaomi Mi 8 Explorer Edition, като на луксозната версия на Mi 8. Освен всичко налично в Xiaomi Mi 8, Mi 8 Explorer Edition има прозрачен гръб, 3D лицево разпознаване и вграден в дисплея сензор за пръстови отпечатъци. А това е нещо, което би трябвало да впечатли всеки фен на мобилните комуникации.

Xiaomi Mi 8 Explorer Edition ще се предлага с 8GB RAM и 128GB вградена памет, на цена (в Китай) около 576 щатски долара (3699 юана).

Xiaomi Mi 8 Explorer Edition може да се похвали с факта, че е първият Android смартфон, със сложна 3D система за лицево разпознаване и отключване. Също както при iPhone X, всички сензори са скрити в прореза в горната част на дисплея.

Xiaomi Mi 8 SE

Колкото до Xiaomi Mi 8 SE, това е нещо като “lite” версия на Xiaomi Mi 8. На практика е първият смартфон в света с новия Snapdragon 710 чипсет от Qualcomm, има 5.88 инчов AMOLED дисплей (разбир се с прорез), две камери на гърба (12MPx + 5MPx, AI) и 20MPx селфи камера (отново с AI).