Xiaomi официално представиха Mi 9T в Испания

Xiaomi представиха най-новия си Mi 9T смартфон в Испания. Според офицалното събитие, устройството ще бъде налично на пазара в Испания от 17 юни (въпреки, че вече е наличен в България), работи със Snapdragon 730 чипсет, има 6.39 инчов дисплей, изскачаща 20MPx селфи камера и основната от трите камери на гърба е с 48MPx сензор.

Зад тези данни обаче, има и любопитни детайли.

Snapdragon 730 в Mi 9T предлага с 35% по-висока производителност на процесорните ядра и с 10% по-висока за графичния ускорител, спрямо предходния Snapdragon 710. И ако това не е достатъчно – предлага и двойно по-висока производителност на AI (изкуствен интелект), отново спрямо Snapdragon 710.

Game Turbo 2.0 подобрява гейминг изживяването, като оптимизира реакцията при допир, качеството на звука по време на игра и свързаността. Чувствителността при докосване достига до 180Hz, докато времето за реакция при натискане е намалено до около 70 милисекунди.

Не пропускай:  Mi 10. Проверка за силата на бранда

6.39 инчовият AMOLED дисплей поддържа режими Reading Mode (за четене) и Sunlight Mode 2.0 (за слънчева светлина), оптимизация на цветната гама с ниска яркост и предоставя безкомпромистно потребителско изживяване. Дисплеят е получил и low-blue-light сертификат за защита на очите от VDE (немски институт).

48MPx-овият сензор на гърба с AI (IMX582), може да снима с ултра висока резолюция. Отново се използва технология за обединяване на четири пиксела в един, което води до по-добри нощни снимки. Допълнение към 48MPx сензор, са ултраширокоъгълната 13MPx камера (124.8 градуса) и 8MPx телегфото камера.

Селфи камерата е 20MPx, изскача извън дисплея (няма прорез), има светлинен ефект и шест различни звукови ефекта на отваряне/затваряне. Там, на селфи камерата, има и светодиодна индикация за входящи съобщения и зареждане.

Цената на Xiaomi Mi 9T в Испания стартира от 329 евро за версията с 6GB и 64GB вградена памет.