Xiaomi с патент за прорез в долната част на дисплея

Най-коментираната черта при съвременните смартфони са прорезите в дисплеите им. Някои ги харесват, на други не им пречат, а трети просто не могат да ги търпят. Производителите на смартфони пък, правят чудеса от храброст, опитвайки се да измислят най-доброто решение с което да задоволят капризите на феновете.

Сега, LetsGoDigital са забелязали два, нови патента на Xiaomi, разкриващи дизайн на смартфони с много голямо съотношение на страните на дисплея.

За разлика от стандартните смартфони с прорез в горната част на дисплея, единият патент разкрива подобно устройство, но прорезът е в долната част на дисплея. Представете си го като обикновен смартфон, но обърнат наобратно. Вторият патент пък показва две предни камери, поставени в двата долни ъгъла на смартфона (по една камера съответно в левия и в десния долен ъгъл).

Не пропускай:  Mi 10. Проверка за силата на бранда

Потребителите в мрежата, вече са им дали имена. Първият, този с обърнатия на дъното прорез са нарекли “the full teeth (nostrils)” (зъби, ноздри), а вторият – “the binaural full screen” (бинаурален).