Xiaomi с патент за смартфон с изскачащи под ъгъл камери

Производителите на смартфони продължават, да експериментират с нови дизайни, като целта е да създадат устройство, което да се отличи от всички останали на пазара. “Безрамковите” смартфони са идея, която всеки производител реализира по различен начин – изскачаща камера, камера под дисплея и други решения за вграждане на предната камера.

Сега, Xiaomi явно имат нова, дизайнерска идея. Подали са заявка за патент на дизайн на смартфон, който има две, изскачащи камери, предназначени да работят и като предна, и като задна камера…

Коцептуалните изображения са от LetsGoDigital и показват смартфон с плосък екран и тънки странични рамки. Никъде няма камери – нито отпред, нито на гърба. Вместо това, има изскачащ под ъгъл механизъм с камера сензори. Изглежда, че ще има сензори от двете страни на изскачащия механизъм, което прави общо четири камера сензора – два отпред и два отзад. LED светкавицата е в горната част на гърба на смартфона, точно под зоната, където изскачат сензорите на камерата.

Не пропускай:  Realme C3. За всеки джоб

В долния край на въпросния смартфон или по-скоро в патента му, се виждат два отвора (вероятно високоговорител и основен микрофон) и USB-C порт.

Естествено, на този етап това е просто патент. Не е ясно, дали Xiaomi ще решат изобщо, да създадат реален продукт от патента. Все пак, това е идея на китайците, която не е изключено, да бъде реализирана.