И Xiaomi се изложиха. Фалшифицирали са снимкa, уж че e направенa с Pocophone F1

Pocophone F1 е първият смартфон, от чисто новия Poco бранд на Xiaomi. Най-точното определение за Pocophone F1 е “изключително евтин флагман” и би било една адски готина и вероятно напълно достатъчна реклама за модела. Явно обаче, за Xiaomi не е точно така и компанията е прибягнала до гаднички номера…

Ще Ви припомним, че преди няколко седмици, Huawei се изложиха като заблудиха потребителите за снимка уж направена с Huawei Nova 3i. Оказа се, че снимката е направена с професионален DSLR фотоапарат и вероятно от професионален фотограф.. Повече инфо за случая, вижте тук.

Сега, Xiaomi решават да се издънят по почти същия начин. Всъщност – изпълнението им е доста по-евтино и плоско…

Ето историята…

Докато се е опитвал да създава “хайп” около новия Pocophone F1, говорителят на Xiaomi – Donovan Sung, е публикувал снимка в инстаграм, на която стои върху електрически скутер. Твърдял, че снимката е направена с Pocophone F1.

Късметът му обаче, го зарязва щом потребителив Reddit забелязват плоската измама. Според тях, господинът използва същата снимка с която е популяризирал Mix 2S по-рано тази година. Оригиналното изображение е имало воден знак “Mi Mix 2s”, който той е скрил, но не достатъчно добре, за да се открие от опитните погледи на някои потребители.

Не пропускай:  iPhone 11 е най-популярният смартфон в света

Питаме се “Добре де, нямаше ли на кой да даде едни 10 долара, за да изтрият надписите професиално?”. Добрата новина е, че Xiaomi са малко по-скромни от Huawei – те заместват снимка със снимка от друг смартфон, докато Huawei директно са скочили със снимка от DSLR…

Остава въпросът обаче…

Колко точно добре или не-добре снима Pocophone F1?

Бонус

Ето и нещо забавно. Един от потребителите в Reddit коментира, че Xiaomi очевидно  “са добри в триенето на надписи и анкети”. Препратката тук е, че преди време, Xiaomi пуснаха анкета в туитър и след като не им харесаха резултатите – просто я изтриха. Повече за случая тогава, вижте тук.