Your Phone приложението в Windows 10, вече поддържа разговори с повече Android устройства

Microsoft развиват Your Phone приложението в Windows 10 и резултатите са налице. Сега, в най-новата версия на Windows Insider, приложението вече поддържа телефонни обаждания и повече устройства.

Възможността за разговори директно през домашния компютър (вместо от смартфона), първоначално бяха обявени с представянето на Galaxy Note 10 и бяха ексклузивно за него. Според последната актуализация, тази функция е налична за всеки Android смартфон с версия на платформата Android 7 и по-нова.

Условията, за да провеждате разговори през PC-то са:

  • Windows 10 PC с Bluetooth
  • Windows 10 19H1 или по-нов
  • минимум Windows 10 build 18362.356
  • Android 7 смартфон или по-нов

Calls функцията в Your Phone приложението позволява да отговаряте, да отхвърляте или да инициирате телефонни обаждания от PC-то. Може да се отказват входящи повиквания с персонализирани текстови съобщения или да изпратите повикването, директно в гласовата поща. Разбира се – има и лог с последните входящи и изходящи обаждания и дори пренасяне на повикването от PC към смартфона.

Your Phone приложението на Microsoft в Windows 10, очевидно може да бъде изключително полезно за собствениците на Android устройства. От една страна, компанията направи това, което Apple потребителите имат и използват от години. От друга страна обаче – те изпревариха Google, които тепърва ще трябва да работят над подобна функция.