За ноември, продажбите на iPhone XR са колкото тези на iPhone XS и iPhone XS Max заедно

Въпреки големият брой доклади, че iPhone XR не се продава достатъчно добре, според нов доклад от Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), нещата не изглеждат точно така.. Същите твърдят, че през месец ноември, iPhone XR представлява 32% от продажбите на всички модели iPhone. За сравнение, iPhone XS и iPhone XS Max, представляват 35% от продадените iPhone за същия месец. (таблицата горе)

Излиза, че по време на появата на iPhone XR на пазара, продажбите му са със същия дял, като този на iPhone XS и iPhone XS Max заедно. А този факт, говори много…

Информацията е и като потвърждение на изказването на Greg Joswiak от Apple, който наскоро съобщи, че iPhone XR e най-популярният iPhone още с появата му на пазара.

Не пропускай:  iPhone 11 - изображения с високо качество

Не е ясен общият брой продажби на iPhone. Има обаче нещо друго, което е доста любопитно. Според доклада на CIRP, iPhone XR е привлякъл доста Android потребители. Според тях, 16% от новите собственици на iPhone за месец ноември, за бивши потребители на Android. За сравнение, от iOS към Android са се преместили 11%.