Apple пусна iOS 5.1 Beta 3 – ъпдейтва бейзбанда и връща 3G превключвателя

    Добри новини за всички притежатели на iPhone 4S. Apple пуснаха версия за iOS 5.1 Beta 3 (build 9B5141a). Ъпдейтът променя бейзбанда на iPhone 4S до 1.5.04 (от 1.4.00 в iOS 5.1 Beta 2) и забележете – отново връща 3G превключвателя при iPhone 4S.

    Това всъщност се оказва повече от добра новина за всички ползватели на iPhone 4S, защото както може би знаете, въпросният превключвател не беше наличен при iPhone 4S с фабричната iOS 5. Не можем да кажем, каква точно е ситуацията в цялата страна, но в София определно има проблемни места на тема 3G (например, лично ние, сме срещали затруднения и дроп-ване на разговорите на околовръстен път с мрежата на Мтел), водещи до нежелано прекъсване на активния разговор. Този проблем доскоро се решаваше доста лесно, като потребителите изключваха 3G възможностите на мобилния си апарат и преминат в режим 2G. Както споменахме по-горе, един от недостатъците на iPhone 4S с версия на iOS 5, беше премахването на превключвателя от 3G към 2G и обратно. От картинката се вижда, че в iOS 5.1, този проблем ще отпадне. Като бонус, използвайки 2G мрежата, ще се увеличи и времето между всяко презареждане на телефона.

    Тези от Вас, които са се въздържали от покупка на iPhone 4S, заради липсата на 3G превключвател, може спокойно да си отдъхнат и да предприемат необходимите мерки.