Откраднати са 12 милиона записи с лични данни от устройства на Apple

    Хакерите от AntiSec твърдят, че са разбили лаптопа на агент на ФБР и са откраднали 12 милиона записи с лични данни от устройства на Apple. Записите съдържат уникални идентификационни номера на устройствата (UDID), потребителски имена, тип на устройството, данни за Apple Push Notifications, телефонни номера, адреси и други. За да докажат, че са откраднали въпросните данни от AntiSec за публикували 1 000 001 записа, съдържащи UDID номерата и име/тип на устройството. Хората от AntiSec споделят, че са успели да изтеглят няколко файла, записани на десктопа на надзорник от ФБР. Един от файловете е бил .csv файл, съдържащ въпросните данни.

    Тук идва и въпросът за какво са използвали хората от ФБР въпросния файл и как са го получили. Трябва да отбележим, че не всички данни са били попълнени за всички записи. За някои от записите е имало информация само за пощенски код, например.

    В името на файла, от който са взети данните, е имало думата NCFTA, което може да бъде съкращение от National Cyber-Forensics & Training Alliance. Това е организация, която играе ролята на връзка между частния сектор и силите за налагане на закона. Главната мисия на организацията е да открива, намалява и неутрализира кибер престъпността.