3 неща, които трябва да знаем за BlackBerry Torch 9810

    В началото на август RIM представи пет нови смартфона. Един от тях беше BlackBerry Torch 9810. Ето какво трябва да знаем за него, според продуктовия мениджър на компанията:

    1. BlackBerry Torch 9810 е еволюирал BlackBerry Torch смартфон

    Хората в RIM са искали да подобрят успешния оригинален BlackBerry Torch 9800. Те са комбинирали неговия дизайн, мощния нов хардуер и новата версия на BlackBerry мобилната платформа. BlackBerry Torch 9810 има ясен 3.2” сензорен екран с резолюция 600х480 пиксела и 246 DPI (dots per inch – точки в един инч). Смартфонът има 1.2 GHz процесор, 5MP камера, която може да записва HD видео, има функции разпознаване на лица и стабилизация на изображението. Телефонът има цифров компас и поддържа HSPA+ мрежи. Новия хардуер и новата версия на BlackBerry платформата карат телефона да работи по-бързо и гладко от неговия предшественик. Външният вид на телефона и неговата клавиатура също са били подобрени.

    2. В BlackBerry Torch 9810 се смесват формата и функционалността

    BlackBerry Torch 9810 има пълна QWERTY клавиатура, тъч екран и тракпад. Това прави устройството гъвкаво и подходящо за потребителите, които искат да имат едновременно тъч екран и QWERTY клавиатура. Големият екран на 9810 е подходящ за 3D игри, гледане на филми и сърфиране в интернет. Потребителите могат да отварят Microsoft Power Point и Microsoft Word документи, благодарение на включената Premium версия на Docs to Go софтуера. А когато искате да редактирате документите или да изпратите email, можете да се възползвате от пълната QWERTY клавиатура. Снимките и HD видеоклиповете, направени с 5MP камера на телефона, лесно могат да бъдат споделени във Facebook, Twitter и BBM 6.

    3. BlackBerry Torch 9810 е с операционна система BlackBerry 7

    BlackBerry Torch 9810 е с операционна система BlackBerry 7. Потребителите ще могат да се насладят на предимствата на новия уеб браузър, оптимизирания интерфейс на тъч екрана, BBM 6, Liquid Graphics, поддръжка на нови приложения като augmented reality браузъра Wikitude.