60 служителя на TSMC са командировани в Apple да работят по A6 процесорът

    Apple и Samsung не се обичат твърде много. В началото на тази година компаниите започнаха да завеждат дело след дело една срещу друга. Apple се опитва да спре продажбата на устройствата на Samsung, Samsung иска да спре продажбата на новия смартфон на Apple, iPhone 4S. И въпреки това, всички мобилни устройства на Apple използват процесор, произведен от Samsung. Включително и показания само преди няколко дни iPhone 4S.

    Apple не е твърде доволен с това положение. Няколко пъти попадахме на слухове, според които A6 процесорът ще бъде произвеждан от Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). A6 ще бъде процесорът, който ще се използва в iPad 3 и в iPhone 5. Сега научаваме, че 60 служителя на TSMC са изпратени в Apple, за да работят по следващия процесор, който ще бъде използван в мобилните устройства на компанията.

    A5 процесорът се произвежда по 45-нанометрова технология. Изглежда, че A6 процесорът ще бъде произвеждан по 28-нанометрова технология. Apple иска да е сигурен, че TSMC може да произведе необходимото количество и качество чипове. За това служители на двете компании ще работят заедно по проектирането и изчистването на всички детайли на A6 процесорът.

    До момента няма информация Apple да е имал проблеми с процесорите, произведени от Samsung. Но явно отношенията между двете компании са достатъчно лоши, за Apple да рискува, като избере друг производител за бъдещите процесори.