76 годишен мъж е написал благодарствено писмо до Тим Кук, след като Apple Watch спасява живота му

Apple представиха Apple Watch по-скоро като моден аксесоар, но с годините се оказа, че потребителите го използват повече за проследяване на фитнес активностите и здравето си. И тази му слава се подсилва от все по-големия брой случаи, в които Apple Watch действително спасява човешки животи.

Тук разказват история, в която 76 годишен мъж на име Gaston D’Aquino твърди, че би умрял, ако Apple Watch не го е предупредил, че има висок сърдечен ритъм.

Действието се развива по средатана църковна служба миналия месец, когато Apple Watch изпраща сигнал, показващ, че има висок сърдечен ритъм. Въпреки, че се е чувствал добре, D’Aquino е решил да отиде на лекар. Оказва се, че решението на господина е било изключително правилно. Изследванията са открили, че две от трите главни коронарни артерии са напълно блокирали, а третата – на 90% блокирана. Последвала е животоспасяваща оперативна намеса.

Не пропускай:  iOS 13 ще намира изгубени iPhone-и дори без да са свързани с интернет

Сега, D’Aquino e напълно възстановен и е изпратил писмо до Тим Кук, в което е изразил благодарността си.

Мейлът до Кук започва с:

“Благодаря Ви. Apple Watch спаси живота ми”

Завършва с:

“Моля, продължавайте да популяризирате употребата на Apple Watch за хора със сърдечни проблеми. Преди две седмици, загубий братовчед с масивен сърдечен удар и ако имаше Apple Watch, може би щеше да има същата възможност, която аз имах – да живея.”