Android Jelly Bean няма да бъде само за таблети

    Помните ли, когато ви казахме, че версия Jelly Bean на Android може да е предназначена само за таблети? Елдар Муртазин твърди, че това няма да се случи. Honeycomb е единствената такава версия на Android и ще си остане единствена.

    Наскоро ви казахме, че има и информация, според която Jelly Bean ще поддържа опция, при която устройствата ще могат да зареждат две операционни системи – Windows 8 и н Android Jelly Bean. Елдар твърди, че това също не е вярно. Според него, Jelly Bean ще поддържа dock станции. Когато потребителят постави своя Android Jelly Bean смартфон в съвместима dock станция, мобилните приложения, които е използвал на смартфона, автоматично ще се превключват към десктоп версии на тези приложения, което ще предостави нетбук изживяване на потребителите.

    Доста често изказванията на Елдар се оказват истина. В този случай има логика да е точно така – неслучайно коментирахме в статията в която се твърдеше че Jelly Bean ще е само за таблети, че е странно решение от страна на Google и че една такава стъпка е крачка назад и би обезсмислила наличието на Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Е, ако Елдар е прав, можем спокойно да си отдъхнем – Android върви в правилната посока.