[част 1] BlackBerry PlayBook OS 2.0 подробно – Email и Universal Inbox

    BlackBerry PlayBook OS 2.0 излезе. Тук ще ви разкажем по-подробно за нещата, които ще откриете в него.

    Email и Universal Inbox

    Новото приложение Messages надгражда върху доказаното потребителско изживяване. Познатият BlackBerry splat показва пристигането на нови съобщения в universal inbox (универсална входяща кутия). Messaging приложението в PlayBook 2.0 включва така наречените социални съобщения т.е. съобщения, получени от социални мрежи. Потребителите имат възможност да изпращат и получават съобщения от своите приятели във Facebook, LinkedIn, Twitter. От Messaging приложението могат да видят информация за тези контакти в съответните социални мрежи.

    Приложението Messages включва набор от възможности, които правят работата със съобщенията лесна и удобна:

    – Tabbed email – можете да проверите какво пише в едно съобщение, докато пишете друго, можете да оставите за малко по-късно съобщението, което пишете, докато набързо изпратите кратък отговор на получено съобщение.

    – Rich text editing – Можете да напишете и редактирате своите email-и по начина, по който го правите от компютъра, можете да избирате и променяте форматирането на текста – шрифтовете, атрибути, размери.

    – Message Threading и Quick response – Можете да изберете начина, по който да виждате своите email-и – подредени във вид на разговор или като отделни съобщения. Threaded messages (съобщенията са подредени във вид на разговор) помагат лесно да се ориентирате в получените съобщения, да откриете важните и маловажните, както и да проследите историята на разговора с определен човек.

    – BlackBerry Keyboard – Клавиатурата в BlackBerry смартфоните има някои улеснения за потребителите, като автоматично въвеждане на точка в края на изречението и символа „@“ в email адресите. PlayBook OS 2.0 предполага коя е думата, която потребителите пишат. Това прави писането на email-и с помощта на виртуалната клавиатура значително по-удобно и лесно.

    – Търсене – Понякога не сте съвсем сигурни за точния текст, който да напишете, за да откриете определено съобщение. Функцията за търсене позволява да изпишете част от текста, като можете да ограничите търсенето до определен получател, тема (subject), подател, време на получаване и други.

    В Messaging приложението са включени множество удобни и полезни възможности, чиято цел е да улеснят работата на потребителите със съобщенията.