Официални характеристики на Google Glass

    Днес от Google обявиха официалните характеристики на Google Glass, заедно с Mirror API за разрабочиците на приложения.

    Glass ще разполага с “дисплей” с резолюция 640х360 (всъщност представлява призма, както вече писахме). Видимото изображение ще е съпоставимо с това при 25 инчов HD екран, гледан от около 2.5м разстояние. 5MP камера ще може да записва 720p видео, а обратният звук от Glass ще достига до потребителя благодарение на звуковата проводимост на костта (в случая черепа).

    Устройството ще разполага също така с 16GB вградена памет (12GB ще са налични за използване), като ще бъде добавена и синхронизация с Google Drive.

    По думите на Google, рамката на Glass ще пасне на всяко лице, като за това ще допринеса различните размери на гумичките, които се опират в носа.

    Според официалната информация, батерията трябва да стигне за цял един ден при нормална употреба на очилата. Разбира се, някои услуги като снимкане на 720p видео и провеждането на Hangouts, ще изразходват повече батерия. Зареждането на Glass ще става чрез Micro USB конектор.

    Що се отнася до свързаността, Google Glass ще поддържа 802.11b/g Wi-Fi стандартите, както и Bluetooth. Всички устойства с Android 4.0.3 и по-нов ще могат да се възползват от MyGlass приложението от Play Store, което ще активира поддръжката на GPS и SMS комуникация.

    Тази информация ни кара още по-силно да искаме да изпробваме Google Glass лично. А вие?

    TheVerge