Nokia Music вече с ъпдейт до версия 2.0

    Nokia пуснаха ъпдейт на своето Nokia Music приложение, до версия 2.0. За момента, няма изнесена информация за всички подобрения в новата версия. Все пак, колегите от AAWP, за открили две разлики в интерфейса на новото Nokia Music 2.0 приложение.

    • Първата е, промяната на наименованието от “mp3 store” на началния екран, на “store”.
    • Втора козметична промяна е buy бутона (бутона за покупка) на албуми. Той е преместен на по-видно място и изпъква повече. За сравнение, в предната версия, трябваше да се натисне върху цената.


    Според колегите е подобрена и самата работа на Nokia Music – по-плавен преход между секциите, по-бързо зареждане на music mix плейлисти и други.

    В нашето Nokia Lumia 800 видео ревю, Ви обърнахме внимание на два дребни детайла на темa Nokia Music приложението, които се надявахме да пипнат от Nokia при следващ ъпдейт или версия. Препоръката ни беше, да преместят управлението на музикалния плеър горе в ляво и да интегрират картинката от звучащата в даден момент песен към Lockscreen-а. Не е нещо невъзможно, най-малкото защото Music hub на Microsoft се държи по този начин. Това би подобрило още UX при употреба. За съжаление, в момента нямаме Nokia Lumia телефон, за да проверил дали са направени тези промени. В случай, че притежавате Lumia телефон и ъпдейтнете Nokia Music приложението си – пишете ни.

    Nokia Music 2.0 е приложение, разработено от Nokia и е ексклузивно за серията Lumia на Nokia с Windows Phone 7.5 Mango телефони. Собствениците на Lumia, могат да го свалят от Marketplace.