HTC подписа лицензионно споразумение с Intertrust

    HTC е поредната компания, подписала договор с Intertrust Technologies Corporation, според който компанията ще използва патентите на Intertrust срещу лицензионна такса. Преди това Samsung, Motorola и Huawei също подписаха подобни споразумения с Intertrust Technologies Corporation.

    HTC е купил и 20% от компанията SyncTV, която е дъщерна компания на Intertrust. Не е ясно за каква сума HTC са придобили дял от SyncTV. SyncTV е cloud-базирана видео услуга, която работи на различни платформи – Android, Windows Phone, iOS, Xbox, както и в Internet телевизори. HTC може да използва технологията не само в своите мобилни телефони, но и в други мобилни устройства, които да предложи на своите потребители.

    Патентите на Intertrust са свързани с cloud-базираните услуги, както и с управление на цифрови права. Marlin DRM софтуерът ще бъде използван, за да пази и управлява съдържанието в различни екосистеми за разпространение на видео съдържание в Европа, Китай и Япония. Talal Shamoon, CEO на Intertrust, е споделил, че HTC има лиценз да използва, както пожелае интелектуалната собственост на компанията, не само в мобилни устройства, а във всякакъв вид устройства.

    Напоследък, от HTC инвестираха в доста и разнообразни услуги “в името на потребителя”, както се казва.

    • 300 милиона в Beats Audio
    • 48.5 милиона в Saffron Digital (видео дистрибуция)
    • 40 милиона в OnLive (Cloud базирани игри)
    • Сделка с DrobBox за Cloud дисково пространство за някои HTC телефони
    • Партнират си с LogMeIn за решаване дистанционно на различни проблеми
    • С придобиването на MOG, HTC и Beats Audio, ще направят огромна крачка на тема музика


    Всичко това е в името на потребителите. На сделката с DropBox, може да се гледа като на отговор на iCloud (Apple) и SkyDrive (Microsoft). LogMeIn е перфектният начин за добро, бързо и компетентно решение на всякакви проблеми свързани с HTC телефоните. MOG, HTC и Beats Audio ще внесат много музика в ежеднението.

    Към всичко това и за съвсем кратък период от време – добавете и видео съдържание. Звучи като наистина добра сделка, нали? Да се надяваме, всичко да се развие точно както си го представяме. Предполагаме, че ще има доста доволни потребители .

    Трябва да отбележим, че HTC използват различен модел за развитието си. Докато други компании следват модела на Apple – един е производителя на софтуера и хардуера на устройствата. Примерите не са малко – Apple (iPhone), Microsoft в тясно сътрудничество с Nokia, Google в тясно сътрудничество с Motorola и Samsung (не е ясно точно как ще се развият нещата тук в бъдеще), RIM (BlackBerry).

    HTC нямат собствена операционна система, въпреки, че работят доста успешно и с Android (на Google) и с Windows Phone (на Microsoft). Явно са избрали да атакуват директно потребителите с най-различни и готини услуги. Засега се справят повече от отлично.

    От нас – поздравления!