RIM подготвя 6 BlackBerry 10 устройства

    Колегите от pocket-lint твърдят, че ще има шест BlackBerry 10 устройства, които ще излязат на пазара след излизането на мобилната платформа в началото на 2013 година. Шестте телефона ще бъдат предназначени за пазарите от висок, среден и нисък клас. RIM е дал възможност на колегите от pocket-lint да разгледат две от тези устройства, за да се убедят, че RIM подготвя устройства, които ще върнат компанията на мобилния пазар. За съжаление, те не са имали възможност да направят снимки на въпросните устройства.

    Едно от тези устройства е имало сензорен екран и е било без клавиатура, а другото е имало сензорен екран и QWERTY клавиатура. Първото устройство въобще не е приличало на Dev Alpha unit (на снимката). То има екран с резолюция 1280х720 пиксела. Екранът на телефона с QWERTY клавиатура е с резолюция 720х720 пиксела.

    Хардуерът на устройствата вече е финализиран. В момента RIM и мобилните оператори тестват устройствата. Тестовете се очаква да приключат до очакваната дата, на която се очаква излизането на устройствата (началото на следващата година).

    Колегите от pocket-lint твърдят, че собствениците на BlackBerry устройства няма да бъдат разочаровани от това, което ще видят.