Демо на някои от жестовете в Samsung Galaxy S III

    Колегите от xda-developers са направили видео на интерфейса, web браузъра и някои от жестовете в новия Galaxy S III на Samsung. Изглежда, че новото Galaxy ще има жестове подобни на тези в Samsung Galaxy Note, които Ви показваме в нашето Samsung Galaxy Note видео ревю.

    Ето какво можете да видите като жестове от видеото на колегите от xda-developers (5:29мин):

    • Screenshots чрез слайдване с ръка по през екрана (от ляво на дясно или обратно).
    • Pause на видео плеъра чрез поставяне на дланта върху екрана. Предполагаме, че работи и в музикалния плеър (Samsung Galaxy Note притежава този жест)
    • Много интересен жест е бързото предвижване към началото на web страница и всеки дълъг списък в телефона, чрез двоен тап в горната част на телефона. В ревюто ни на iPhone 4S показахме как става това при Apple и колко може да е удобно понягога, особено при четене на по-дълги статии в интернет. Отбелязахме, че подобна функционалност не присъства в Android смартфоните, а би се харесала на потребителите. Вече е факт. Чудесно.

    Предполагаме, че работят и останалите жестове, които има Galaxy Note, а именно стандартният начин за правене на screenshot чрез едновременното натискане на Power и Home бутона, регулирането на яркостта чрез припъзване с пръст в горната част на екрана и други. Няма как да сме сигурни, но се надяваме скоро да можем да проверим лично.