И Sony се включват с топ хардуер

    В мрежата се появиха скрийншоти от новия Sony Xperia Z Ultra, наследник на хитовия Xperia Z, за който писахме преди около седмица. Можете да срещнете модела изписан и като Sony Xperia ZU, което на практика е същото.

    Sony Xperia ZU (Z Ultra) ще е по-голям от Xperia Z и ще има 6.21 инчов екран с Full HD резолюция на екрана (1080 х 1824 пиксела). Има известно разминаване, спрямо предишната информация за 6.44 инчов екран, но това вероятно се дължи на факта, че в случая не броят навигационната лента най-долу на екрана, което променя както диагонала на екрана, така и резолюцията (ще стане 1080 х 1920 пиксела). Xperia ZU ще има 2GB RAM и 16GB вътрешна памет. Операционната система ще е Android 4.2.2 Jelly Bean, а грижата да работи всичко това добре, ще пада на последният писък в мобилния хардуер – Qualcomm Snapdragon 800 чипсет с четири ядра и Adreno 330 графичен ускорител.

    Вече писахме, че със същия чипсет ще бъдат и Samsung Galaxy S4 Advanced, както и следващия модел от G-серията на LG. Изглежда Sony ще са третият голям производител, който ще се включи с устройства с топ хардуер на пазара.

    Извън това, ще припомним, че при представянето на Snapdragon 800 чипсет, Qualcomm представиха и няколко изключително интересни и важни екстри – Quick Charge 2.0 и Voice Activation с Always On функция.