Qualcomm представиха Quick Charge 2.0

    С представянето на цялата нови линии чипсети за 2013 година (Snapdragon 800, Snapdragon 600, Snapdragon 400 и Snapdragon 200), Qualcomm ясно обявиха, че не само ще увеличават мощта на продуктите си, но и наблягат на нововъденията в тях.

    Пример за такова нововъдение е Quick Charge 2.0 (бързо зареждане 2.0). Както личи и от името, технологията позволява да зареждате батерията на смартфона си с до 75% по-бързо от друг смартфон, който не поддържа Quick Charge 2.0.

    Има устройства с Quick Charge 1.0 на пазара и всички работят с чип на Qualcomm (Snapdragon). С напредване на технологията, ще има все повече такива. Много устройства на HTC използват Quick Charge 1.0. HTC One ще е първият смартфон с поддръжка на Quick Charge 2.0 – поредният плюс за смартфона. Quick Charge 2.0 ще е наличен във всички смартфони и таблети, работещи със следващото поколение Qualcomm Snapdragon 800 чипсети.

    Quick Charge 2.0 присъства едновременно в устройството и AC/DC зарядното устройство, с което зареждате. Qualcoomm Quick Charge 2.0 може да бъде самостоятелен чип (извън Snapdragon 800) или вграден в захранващия блок на Snapdragon 800. Според Qualcomm, Quick Charge 2.0 показва забележителни резултати – устройства, които с нормално зарядно се зареждат около 7 часа, със Snapdragon Quick Charge 2.0 се зареждат за по-малко от 3 часа.

    Това не е всичко. Както вече разбрахте, технологията трябва да се поддържа както от смартфона (таблета), така и от зарядното устройство. Следващата добра новина е, че от Qualcomm вече работят с производители на зарядни устройства, за да осигурят наличието на новия тип зарядни устройства (220 волта).