Sony Mobile Communications представя Xperia P и Xperia U – смартфони за свързани забавления

    • Xperia P и Xperia U се нареждат до Xperia S в серията Xperia NXT – новото поколение смартфони от Sony
    • Xperia P осигурява изключителна яркост на екрана благодарение на екранната технология “WhiteMagic” на Sony
    • Xperia U предлага страхотни забавления от Sony в стилен и компактен дизайн

    Sony Mobile Communications представи днес Xperia P и Xperia U – най-новите попълнения в серията Xperia™ NXT – следващо поколение смартфони от Sony. Наред с това, Xperia S, последният HD смартфон, вече тръгва за продажба на световните пазари като първите продажби ще се осъществят в Sony Style магазина в Барселона по време на Световния мобилен конгрес. Xperia P и Xperia U ще бъдат достъпни за потребителите от цял свят през второто тримесечие на годината.

    Серията Xperia NXT – смартфони за свързани забавления

    Съчетавайки най-добрите технологии от Sony с висококачествени забавления, серията Xperia NXT е основен елемент от концепцията на Sony за „свързано изживяване”. Благодарение на лесните възможности за връзка, потребителите могат да се забавляват и да споделят съдържание на който екран пожелаят – независимо дали това е екранът на смартфона им, телевизора, лаптопа или таблета.

    Серията Xperia NXT е с новият продуктов дизайн от Sony, който я прави безпогрешно разпознаваема. Тези смартфони разполагат с много впечатляващи елементи в дизайна си като „прозрачния елемент” например – лента, която опасва телефона в основата му и съдържа невидими компоненти от антената. Този прозрачен елемент започва да свети при входящо повикване, получени съобщения и известия.

    Новият потребителски интерфейс (UI) следва принципите на дизайна и прави изживяването при работата с Android™ още по-добро, като предлага богато разнообразие от приложения и съдържание при семпъл и изчистен изглед. Обновените музикален и видео плеъри осигуряват завладяващи забавления, а високотехнологичният UI дизайн също дава възможност и за директен достъп до любимо приложение от заключен екран.

    Xperia P и Xperia U изпъкват със забележителния дисплей с реалистично изображение, захранван от Mobile BRAVIA® Engine, който предлага изключителни яркост и контраст на образа. И двата смартфона разполагат с мощни 1 GHz двуядрени процесори за супер бърза работа и камерите им влизат в работен режим за малко повече от секунда само с едно натискане на бутон.

    Подобно на Xperia S, Xperia P и Xperia U дават достъп на потребителите до висококачествени забавления и изживявания от Sony Entertainment Network*. Също така, потребителите могат да гледат най-новите холивудски хитови филми на Video Unlimited или да слушат милиони песни ** чрез Music Unlimited.

    Xperia P – ултра ярко визуално изживяване


    Отличаващ се с цялостен алуминиев корпус или така наречения „единно цяло” дизайн, Xperia P за пръв път представя екранната технология WhiteMagic™ на Sony, интегрирана във смартфон. Технологията WhiteMagic осигурява най-яркото визуално изживяване – независимо дали сте на плажа или на ски-пистата. Умното регулиране на консумацията на енергия автоматично настройва яркостта на екрана спрямо заобикалящата среда, с което удължава живота на батерията.

    Новият SmartDock, създаден ексклузивно за Xperia P, предлага прости и лесни възможности за връзка с множество екрани, превръщайки смартфона в център за забавления във всеки дом. Чрез дистанционното на телевизора потребителите могат лесно да управляват медийното съдържание в смартфоните си – да гледат своите HD видео клипове, най-новите филми или любимите си телевизионни програми на голям екран. С възможностите за USB връзка на SmartDock, те могат също да свържат безжични клавиатура и мишка, за да пишат имейли или съобщения във Facebook, или да гледат видео клипове от YouTube на телевизора си.

    Основни характеристики на Xperia P

    • 4” дисплей с реалистично изображение, захранван от Mobile BRAVIA® Engine.
    • Екранна технология WhiteMagic™ за ултра ярко и щадящо живота на батерията визуално изживяване.
    • 1 GHz двуядрен процесор за супер бърза работа с 16GB флаш памет.
    • 8MP камера с уникално бързи възможности за заснемане, HD видео запис и технологии на Sony за 2D и 3D панорамни снимки.
    • Лесни HDMI и DLNA възможности за връзка за споделяне на съдържание на всякакъв екран.
    • NFC (Near Field Communications) технология с възможности за достъп до нарастващ набор от NFC приложения и услуги, както и Xperia SmartTags.
    • Наличен в сребърен, черен и червен цвят – всички с цялостен алуминиев корпус.
    • Тръгва в продажба с Android 2.3 (Gingerbread), ъпгрейд до Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) през второто тримесечие на 2012.


    Xperia U – страхотни забавления от Sony в стилен и компактен дизайн


    Xperia U съчетава страхотно забавление от Sony със стилен и компактен дизайн, който потребителите могат да персонализират отвътре и отвън. С помощта на интегрираните в музикалния плеър xLoud™ и звуковата технология 3D surround sound на Sony, потребителите могат да се наслаждават на безупречно и мощно аудио изживяване. Те могат също да пускат музика от своя Xperia U през безжични високоговорители само с едно докосване, използвайки DLNA.

    При Xperia U прозрачният елемент свети в унисон с цвета на разглежданите снимки от галерията или визиите на песните, които се слушат в момента. Смартфонът може да бъде персонализиран и чрез сменяемите капачета и теми, които отговарят на различни предпочитания и настроение.

    Потребителите, които слушат музика на своя Xperia U, могат да се радват и на подобреното качество на звука с новите стилни и умни слушалки за Android смартфони, които разполагат със SmartKey – специализиран бутон за активиране на приложения, чрез който потребителите стартират любимото си приложение само с едно натискане.

    Основни характеристики на Xperia U

    • 3.5” дисплей с реалистично изображение, захранван от Mobile BRAVIA® Engine.
    • 1 GHz двуядрен процесор за супер бърза работа.
    • 5MP камера с уникално бързи възможности за заснемане, HD видео запис и технологии на Sony за 2D и 3D панорамни снимки.
    • Безупречен и силен звук с xLoud и аудио технологията 3D surround sound.
    • Наличен в цветовете бяло или черно, с розови и жълти сменяеми капачета за основата на смартфона, включени в комплекта.
    • Тръгва в продажба с Android 2.3 (Gingerbread), ъпгрейд до Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) през второто тримесечие на 2012