Adobe Wallaby конвертира Flash в HTML5

    Adobe пусна инструмент с името Wallaby, който конвертира Flash съдържание в HTML5. Това ще позволи на разработчиците да се насочат към iOS устройства, без да се налага да променят Flash съдържанието.

    Ето какво казва Adobe за Wallabe:

    Той позволява да повторно да използвате вашето съдържание и да и да разширите разпространението му и до устройства, които не поддържат Flash. След като тези файлове се конвертират в HTML, ще можете да ги редактирате с инструмент за редактиране на HTML, например Adobe Dreamweaver или ръчно, ако така предпочитате. Можете да видите резултата в някой от поддържаните браузъри или на iOS устройство.

    Adobe Flash навлиза доста бавно в мобилния сектор. Много Android устройства поддържат Flash, но изживяването, като цяло, не е на достатъчно високо ниво. В резултат на това се е появил Adobe Wallaby.

    Flash съдържанието, по принцип, е създадено за компютър с мишка и клавиатура. То не се пренася твърде добре на мобилни устройства с тъч екран.

    Преди близо година Steve Jobs, CEO на Apple, написа отворено писмо, в което обясни защо смята, че Flash не е подходящ за мобилните устройства и защо не се поддържа от повече от 100 милиона iOS устройства. Това накара много доставчици на Flash съдържание да се насочат към HTML5, за да могат да достигнат до увеличаващите се потребители на iOS устройства. По този начин те могат да достигнат не само до iOS потребителите, но и до потребителите на останалите големи мобилни платформи, които също поддържат HTML5.

    Източник: www.intomobile.com