Android 10 пита потребителите, дали да съхрани данните от приложенията, при деинсталирането им

Google пуснаха Android 10 преди два месеца, но все още няма достатъчно на брой смартфони с него на пазара, за да научим всичките му новости. Ето например една малка, но доста полезна функция – запазване на данни от отделните приложения (чрез AndroidPolice).

От изображениета по-долу е видно, че Android 10 ще предложи възможност за избора на потребителите, дали да запазят данните свързани с конкретни приложения, при деинсталирането им. Опцията ще бъде достъпна, с изскачащ прозорец, преди да деинсталирате някое приложение от смартфона.

Въпреки, че може да звучи като дребна екстра, това е страхотна новина за феновете и ползвателите на Android смартфон с Android 10. Съхраняването на данни на отделните приложения е от изключително значение, защото при повторна инсталация на приложението – те биха могли лесно да се възстановят. Представете си, че поради някакви причина деинсталирате Viber или WhatsApp – инсталирате отново и запазвате всичките си настройки и съобщения. Полезно е със сигурност.

Не пропускай:  Dailymotion и Huawei Video в стратегическо партньорство

Опцията за запазване на данните от приложението, се появява само ако деинсталирате въпросното приложение от настройките на смартфона или от някой от началните екрани. Не и когато го деинсталирате от Play Store.