Android 5.0 Jelly Bean излиза през есента на 2012?

    Android е една от най-големите мобилни платформи на пазара. Andy Rubin обяви, че всеки ден се активират 850 000 нови Android устройства, като в тази бройка не влизат Kindle Fire устройствата, които не използват услугите на Google.

    Научаваме, че следващата версия на Android, Jelly Bean, се очаква да излезе по-късно тази година. Hiroshi Lockheimer е споделил пред Computerworld, че Android 5.0 ще излезе през есента: „Като цяло, излизането на нова версия на Android включва една голяма версия с няколко поддържащи версии, които въпреки това са съществени. И това е всяка година.“ Android 4.0 Ice Cream Sandwich излезе през ноември 2011. Изглежда, че Google ще пусне следващата версия година по-късно. Това не е първият случай, в който попадаме на слух, според който Android 5.0 Jelly Bean ще излезе през втората половина на 2012 година.

    Тук можем да видим и разликата между това, как се случват нещата в Apple и Google. Apple контролира разработката на софтуера и хардуера. По тази причина компанията може доста по-добре да координира нещата. Google контролира само софтуера. Това води до липса на координация между излизането на новите версии на операционната система и устройствата, използващи тази операционна система. В момента Ice Cream Sandwich е в началото на своя живот. На този етап се продава само едно устройство с тази версия на Android – Galaxy Nexus. Много от флагшип устройствата, които излязоха на пазара в края на миналата година, ще получат ъпдейт до ICS малко преди да излезе следващата версия на Android.

    Колегите от TechCrunch са показали много забавно видео на тема синхронизация. Забавлявайте се.