Android става по-сигурен с Jelly Bean

    ASLR или Address space layout randomization е метод за компютърна сигурност, включващ подреждане на случаен принцип местоположението на важни области с данни. Обикновено включва основата на изпълнението, мястото на библиотеки, hean, stack и адресното място на процеса. По този начин може да се предпазим от някои атаки, като направим трудно за атакуващия да предвиди адресите на своите цели.

    ASLR се използва в различни операционни системи – Windows XP, OSX, iOS 6. Android избягва използването на тази опция. В Android 4.0 Ice Cream Sandwich тя се използва частично, а в Android 4.1 Jelly Bean – изцяло. Въпреки това имплементацията все още предлага по-ниска сигурност от тази в iOS 6.

    Всичко това означава, че устройствата с операционна система Android Jelly Bean, ще бъдат по-сигурни от тези, които използват по-стари версии на операционната система. Ако смятате да купувате нов Android телефон, добре е да изберете устройство с версия Jelly Bean. Ако притежавате телефон с по-стара версия на операционната система, би било добре да внимавате с приложенията, които инсталирате, и да проверявате внимателно какви права за достъп до информация ще имат.

    coolsmartphone